Zwaluwen

We zijn dit schooljaar begonnen met het thema: Vriendschap, we doen het samen. We hebben over het prentenboek Zoevende Zebra en Twee vechtende eekhoorntjes gewerkt. Met de vechtende eekhoorntjes Eduard en Reinier konden we het verhaal bij de verteltafel naspelen. Gelukkig werd iedereen weer dikke vrienden in de boeken. We hebben een steen geschilderd bij de les: Ik ben een kei in….we hebben ‘weer’ontdekt waar we allemaal goed in zijn!

 

De Zwaluwen zijn druk met het thema: “Ik ben een uitvinder”. We bekijken uitvindingen zoals wolkenkrabbers en boten. Met blokken en Kapla bouwen we allerlei grote dingen zoals een boot en wolkenkrabbers. We leren hoe de gloeilamp is ontstaan en hoe mensen een wiel hebben uitgevonden.

Het automatiseren van sommen doen we onder andere met memory, darten en andere spelletjes. Zo oefenen we op een andere manier.

 

Afgelopen woensdag hebben wij een bezoekje aan de bibliotheek gebracht. We hebben uitleg gehad hoe het werkt in de bibliotheek. We mochten rondkijken en daarna zelf een boek uitzoeken. Iedereen ging een fijn plekje zoeken om in het uitgezochte boek te lezen. Want : lezen……belangrijk en leuk!

 

Nu zijn we bezig met het thema “Welk beroep doe jij?” De brandweer is bij ons op school. Heel veel heeft hij verteld en laten zien en hij heeft zelfs een brandje geblust want onze kachel in “de leeszee’ stond in  brand. We gaan binnenkort op bezoek bij de brandweer. Dan mogen we zelf oefenen met de brandweerslang om een brandje te blussen en de brandweerwagen mogen we ook bekijken.

Wat vliegt daar?

De Zwaluwen zijn de eerste weken bezig geweest met het thema “Wat vliegt daar?” We zijn de weilanden ingegaan om te kijken wat we allemaal voorbij zagen vliegen.

Er is iemand bij ons geweest die alles kon vertellen over de zwaluwen. Wat hebben wij die middag veel gehoord.

Ook onze taal en rekenopdrachten stonden in het teken van het thema. We hebben door middel van vouwen, knippen, tellen verschillende dingen gemaakt die vliegen zoals een luchtballon, vlieger of een vliegtuig.

In de bouwhoek hebben we een vogeluitkijktoren gemaakt.